Over mij & advies

Over mij en over dit weblog
Hallo! Ik ben Peter de Lange en ik hou dit weblog bij over verengingsrecht. Ik bespreek  uitspraken afkomstig van rechtspraak.nl over verenigingsrecht. Ik heb ook enkele pagina's met tips over verenigingsrecht gemaakt.

Mochten er relevantie publicaties zijn in de juridische literatuur, dan houd ik me aanbevolen voor een link. Artikelen en annotaties, en pre-prints zijn ook welkom. Schrijf je een scriptie over verenigingsrecht? Stuur hem dan op!

Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ik werk nu bij een kantoor dat uitvinders (en bedrijven) helpt met octrooien en het beschermen van uitvindingen. Daarom heb ik meestal geen tijd om vragen te beantwoorden over verenigingsrecht.
Gelukkig zijn er in Nederland een aantal juristen die wel beroepsmatig gespecialiseerd zijn in verenigingsrecht.

Advocaat verenigingsrecht en jurist verenigingsrecht


Mr. Max Bentum,  advocaat. Heeft duidelijke tarieven voor vragen van verenigingen over verenigingsrecht (volgens zijn site).

Mr. Fred van Brussel, advocaat. Richt zich op besturen van verenigingen.

Ben je geen bestuurslid maar gewoon lid en zoek je een betaalde juridische adviseur voor vragen over verenigingsrecht, dan denk ik dat je emails sneller door advocaten worden gelezen als je duidelijk aangeeft dat je bereid bent om te betalen voor hun advies, een budget hebt van min. EUR 500 en een voorschotnota wilt betalen. 
Ik heb zelf geen ervaring met https://www.juridischloket.nl/hoe-we-werken/

(Uw naam hier ook kosteloos vermeld hebben? Stuur dan een mailtje - mei 2021)

Meer lezen: boeken verenigingsrecht
F.C. Kollen, De vereniging in de praktijk, Kluwer 2007 (744 p.) Google Books

Dijk/Van der Ploeg, Van vereniging en stichting, co√∂peratie en onderlinge waarborgmaatschappij, Kluwer 2013 (Google Books)

G.J.C. Rensen, Asser 2-III* (Overige rechtspersonen), Kluwer 2018 (bol.com)

Hamers, Schwarz, Zaman, Handboek stichting en vereniging, uitgeverij Paris 2018 (link)


Contact
Meer info: peterdelange.nl

RSS links